Om
Fluebinder

OM MEGMitt navn er Roger Sandberg, født og oppvokst i Trondheim like ved våre kjente storlakselver Gaula, Orkla og Nidelva. Fisker mest i Nidelva men året 2020 har det hvert for det meste på Nedre Løberg ( Gaula )


Begynte som fluebinder i 1984 og 36 år etter sitter jeg fortsatt bak bindestikka å lager de kjente klassikere og nykommere. Har mine egne mønstre som tar mye fangst.


Drevet med laksefiske tidlig siden på 70-tallet, sportsfiske er min store lidenskap/ hobby. Også som fluebinder

Jeg som fluebinder lager det meste innenfor laksfluer, binder for det meste tubefluer men også klassiske laksefluer på krok. Har mine favorittfluer som tar fangst- lager mye nytt også de mest kjente fra 70-80 tallet fra Mustad. 


Farger mye av mitt materiale selv med fargestoff som er fra Veniard- lager farger som mann ikke får kjøpt i butikker. Spennende fluer blir til da.


Jeg lager den kjente Nidelvens Dronning å vet mange der ute har kopiert flua- men fåtallet bruker ikke rette materialene. Dronninga er ei av mange sine favorittfluer i sin flueboks

Som fluebinder har jeg blitt kjent med mange koselige mennesker fra fjærn og nær- har levert mange 1000 fiskefluer over hele Europa. 

Fluebinding for meg er stor lidenskap der jeg skaper mye NYHETER


Jeg har hatt mange fluebinderkurs gjennom årene som har hvert- både til private, bedrifte, skoler og Kreft avd på St. Olav's Hospital.


Hjelper også grunneiere som har egne laksvald med å skaffe sportsfiskere som er ute etter fiske her i Gaula- og det har jeg lyktes med. Akkurat nå har jeg kun Nedre løberg som jeg er Oppsynsmann og jeg fisker også der. 

Sportsfiske på fjorden


Året 2019 kom jeg over en Arvor 230as båt jeg koser meg masse med uttpå fjorden- har egenn båtplass med full overvåkning 24 timer i døgnet 24/7 gjennom hele året. Meget koselig havn med masse aktive fiskere med mye gode erfaringer både med båt og fiske på fjorden. Har kommet i kontakt med mange fra klubben og kjempekoselig mennesker. 


 

Copyright © Fluebindern Trondheim Med enerett