Sportsfiske 

MIN STORE LIDENSKAP

OM MEG


Født og oppvokst i Trondheim Sentrum ved Ola Bruun i kjøpmannsgata på slutten av 1960 tallet- flyttet deretter til Sjetnemarka der mine foreldre bygd 2-mannsbolig sammen med sine barndomsvenner. 


Tidlig på 80-tallet var jeg alltid med min far å fisket laks i Nidelva- og fikk deretter blod på tann da. Jeg har alltid elsket det å fiske og mine to første storlaks tok jeg i Orkla på 80 tallet ved Å i Orkla da jeg og pappa var på hytta til en arbeidskollega av pappan min- huske så godt jeg fisket med Oransje 2-delt Rapala Jointed Floating 9Cm

 og dupp :) å det fungert. 2 Storlakser på rappen der vekta stoppet på 8,5 kg og 9 kg


Mai 1984 kjøpte jeg mitt første fluebindersett hos NorSport AS som var engang- en spesialbutikk for flue-

binding noe vi alle fluebindere savner her i Trondheim. Huske Eldar og Øyvind som drev butikken den tid og etterhvert kom Agdar inn som starta sin egen butikk i Fjordgata som også var spesialbutikk innen fluebinding og sportsfiskeutstyr.


Nå 38 år etter sitter jeg fortsatt å lage fiskefluer- på 80 tallet laget jeg kun ørretfluer og senere ble det mer sjøørret og laksfluer. Jeg har aldri gått på noe fluebinderkurs eller blitt lært av andre- jeg lånte bøker på hoved biblotektet i Trondheim der jeg startet som jeg husker ( HVORDAN LAGE EN ØRRETFLUE ) huske så godt jeg satt på kjøkkenet hjemme hos mor og far med skrinet mitt.


Slutten av 90- tallet hadde jeg endel fluebinderkurs til venner, klubber, firma, skoler som var Skjettlein videregående og Øya videregående skole som den tid var meget populært med slike kurs. Jeg har hvert på friluftslivmesser gjennom Jan Sakshaug også hatt demodager på Gaula laksesenter også Sakshaug Sport.


I dag sitter jeg på et eget soverom omgjort til hobbyrom der jeg har alt av fluebinding, trur faktisk jeg har mer her hjemme enn hva en fluebinderbutikk har i sine hyller. Idag 38 år etter lager jeg alt innen laksfluer, Sjøørret og ørretfluer også sjøfiskefluer deriblant makrell og sild hakkel også isfiskefluer.


Idag bor jeg for meg selv, har 2 sønner som har flyttet ut av redet- jobber innen Transport og styreleder i Borettslag og har det helt topp.

Roger SandbergFluebinder'n Trondheim

HVORDAN KAN JEG HJELPE DEG MED FLUER

Sportsfiske